Stein Smaaskjær

StSm Trompetist blå-100-x-100-cm

1971- , Tønsberg

MUSIKK I MALERIET

Stein Smaaskjær jobber både som skulptør og maler. Han har en sterk palett og en leken tilnærming til sine motiver. Penselføringen er røff, men presis. Den får frem karakterene, uten å forskjønne, men bidrar til en voldsom vitalietet i maleriene. Stein Smaaskjær har gjort seg spesielt bemerket med sine skildringer av musikere og slo igjennom som kunstner for fullt på 1990-tallet. Han har sitt virke i Tønsberg, og et hvert møblert hjem i omegn har allerede en eller flere av Stein Smaaskjærs malerier hengende. Tønsberg har et meget godt etablert musikkmiljø, med både Slottsfjellfestivalen og flere store jazzklubber, noe bildene hans kan bære preg av. Men Smaaskjær er en allsidig kunstner, og kan male nær sagt hva han vil. Med utdannelse fra USA og Italia er det ikke uten grunn at Rothko, Warhol og Giacometti er blant hans inspirasjonskilder. Smaaskjær maler gjerne flotte store abstrakte pulserende fargefeltsmalerier, røffe og mørkere landskapsabstraksjoner, så vel som skildringer av mennesker, som portrett, alene eller i grupper.

EKSPRESSIVE STRØK

Vi blir med kunstneren til en bar i Italia, vi opplever det nordnorske åpne landskapet, blir med inn i konserthuset og inn i sinnets irrganger. Smaaskjær skildrer både små og store reiser gjennom sin rå og ekspressive penselføring. Bli med på turen!

Stein Smaaskjær jobber både som skulptør og maler. Han har en sterk palett og en leken tilnærming til sine motiver. Penselføringen er røff, men presis. Den får frem karakterene, uten å forskjønne, men bidrar til en voldsom vitalietet i maleriene. Stein Smaaskjær har gjort seg spesielt bemerket med sine skildringer av musikere. Men Smaaskjær er en allsidig kunstner, og kan male nær sagt hva han vil. Med utdannelse fra USA og Italia er det ikke uten grunn at Rothko, Warhol og Giacometti er blant hans inspirasjonskilder. Smaaskjær maler gjerne flotte store abstrakte pulserende fargefeltsmalerier, røffe og mørkere landskapsabstraksjoner, så vel som skildringer av mennesker, som portrett, alene eller i grupper.

Utdanning

1996-97 Studio Arts Centers International, Firenze, Italia
1994-97 Art Institute of Southern California, Laguna Beach, USA
1990-93 Corcoran Collage of Art and Design, Washington DC, USA
1987-98 Merkantilt Institutt (MI), Oslo - Grafisk design

Utstillinger (utvalg)

Galleri Nobel, Oslo
Gallerii, Tønsberg
Galleri Arctandria, Oslo
Tromsø kunstforening
Hamarøy kunstforening
Tønsberg kunstforening
Ettinger Gallery, Los Angeles, USA
White Wall Gallery, Washington DC, USA
Studio San Gallo, Firenze, Italia