Den belgiske kunstneren Ronald Ceuppens er fremfor noe kjent for sin helt særegne grafikk. Det er en organisk, subtil og svært vakker utstilling som venter oss. Delikate arbeider som dveler mellom etsninger, collager og håndarbeid i form av stoff og søm. Motivene er fulle av symbolikk og personlige og samfunnsrelaterte budskap.
Kunstneren kommer opprinnelig fra den belgiske byen Mechelen hvor han også – i tillegg til Antwerpen – har tatt sin kunstutdannelse. Han bor fortsatt i byen, i det som en gang var hans bestemors hytte. Og gjenbruk er et sentralt trekk ved kunstneren som først og fremst henter inspirasjon fra naturens former, farger, og stillhet. For det er nettopp gjengivelsen av, eller forbindelsen til noe naturlig, noe organisk som har gjort Ceuppens så populær. Vi ser aldri bleket hvitt papir i hans etsninger. Det nærmest økologiske preget begynner allerede i papirets konsistens, farge og måten han har revet det på – ikke kuttet. Det er et fravær av alt som kan minne om masseproduksjon og enkle løsninger.
Ceuppens er på mange måter det man i dag gjerne betegner som en ”post-medium-kunstner” – en utøver som arbeider på tvers av medier. Han er først og fremst grafiker, men flere av arbeidene kan like gjerne betegnes som tekstilkunst, små skulpturer, eller installasjoner. Hans siste produksjon inneholder bl.a. annet bokser med små håndlagde gjenstander, eller ting han har funnet på sine uttalllige vandinger i skog og mark, festet på et grafisk verk. Som små vinduer, små historier.
Ronald Ceuppens utmerker seg gjennom sin helt særegne stil og ikke minst den tekniske kvaliteten – om det så dreier seg om etsning eller søm, eller den nærmest symbiotiske sammenstillingen av de ulike mediene. Han er i dag en kunstner som både kan karakteriseres som godt etablert og i fremmarsj. Ceuppens har deltatt ved en rekke utstillinger både i inn- og utland og mottatt en rekke sentrale priser.