1965, Sarpsborg

Øistein Kristiansen (1965) er en verdenskjent tegner, maler, forfatter og tv-artist. Tv-seriene “Learn to draw (Øisteins blyant)” og “Right On Top” har blitt store, internasjonale suksesser sett av over 400 millioner mennesker. En ledetråd gjennom Øisteins arbeid er hans mål om å få hele verden til å tegne, slik at hver og en av oss kan utløse vår egen kreativitet gjennom tegning. Bak Øisteins står medieselskapet Earthtree, som han grunnla i 1993.

Øistein Kristiansen er oppvokst på Greåker utenfor Sarpsborg i Østfold. Etter gymnaset begynte han som karikaturtegner i flere Østfold-aviser. Han leverte også humoristiske tegneseriebidrag til bladene Pyton og Norsk Mad. Øistein Kristiansen fortsatte siden som illustratør og reklametegner i Oslo, og studerte en periode tegneserie-tegning i New York.

I 1992 reiste Øistein Kristiansen som ryggsekkturist på lykke og fromme til Sørøst-Asia, blant annet til Bangkok, men endte etter hvert opp i Singapore. Der ble han kjent som Einstein Kristiansen i egne standupshow med karikaturtegning. Han startet også eget reklamebyrå, designet egne kles- og møbelkolleksjoner og holdt underholdende tegnekurs for barn.

   Gå til facebookevent

I 1993 etablerte han medieselskapet Earthtree, først med adresse i Singapore og i 2008 flyttet Earthtree til Fredrikstad i Norge.

For å nå flest mulig mennesker med sin tegnevisjon, begynte Øistein tidlig med tv-produksjon, og lagde Art Factory, Cows and Crayons og Super Einstein. Deretter utvidet han tv-serien Right on Top for Nickelodeon i Asia, som gikk daglig i Asia og New Zealand med et seertall på 150 millioner mennesker. I 2007 og 2008 kom Øistein på tv i India og Kina, med til sammen over 50 millioner seere bare i den regionen. I 2009 gikk serien Id Ul Fitr With Øistein til topps på den malaysiske kanalen TVIQ, og storsatsningen Doodlechamps doblet seertallene på Channel 12 i Singapore. Tv-serien Learn to draw (den norske utgaven heter Øisteins blyant) ble produsert første gang i 2010, og har forruten Norge blitt vist på Nickelodeon i Asia, i Danmark, Tyrkia, Iran, Baltikum og i store deler av Øst-Europa, inkludert Russland, Hviterussland og Ukraina.

I Norge er han mest kjent for tv-serien Øisteins blyant på NRK Super, som begynte i 2008 og har siden blitt en “institusjon” på norsk barne-tv. Øistein har også gitt ut en rekke dvd-er, bøker, hefter og apper i Norge. I 2013 lanserte Øistein to nye tv-serier, Øisteins pappeske (Box Yourself) og Øisteins blyant ABC (Learn To Draw ABC).  I 2014 var Øistein igjen aktuell med den helanimerte tv-serien Lille Øisteins blyant.

Øistein er også en populær scenekunstner som har underholdt store folkemengder rundt omkring i verden. Han har underholdt kongefamilien i Brunei og ivrige fans på en rekke festivaler og store arrangement i Norge.

Øistein Kristiansens tegnestil er preget av en enkel og rask cartoonstil, med morsomme figurer, klare farger og energiske linjer. Han er ellers kjent for sitt glattbarberte hode og for alltid å gå i shorts, med magetaske, og T-skjorter og klær med egne dekorasjoner og tegninger. Han har laget en miniversjon av seg selv i figuren «Lille Øistein» og sitt eget varemerke «Øistein». Han har også tegnet og laget en mengde komiske ku-figurer.

Maleri av Øistein Blyant Kristiansen

CV
Galleri

Kunstverk til salgs: Malerier og originaler:

Kunstverk til salgs: Grafikk og giclée: