Mr. Kling, eller Werner Kling som han heter, er en kunstner av den nye tiden. I en tid da de unge voksne ikke har opplevd å leve uten internett. I en tid, og i et land, der hvor Maslows behovspyramide fortoner seg som en forhistorisk sosial modell og hvor mulighetene er uendelige og nye tindebestigninger handler om å få "likes" i sosiale medier.


Maleriene til Mr. Kling er en moderne form for popart, med klare referanser til både populærkultur og til den moderne kunsthistorien. Mr. Kling har et blikk for komposisjon, en tilbøyelighet til å provosere og en trang til å formidle et budskap. Hans malerier er både overflatiske som et glossy magasin, samtidig som de har en litt subtil dybde og et metaspråk knyttet til seg. Mr.Kling er en merkevare, men historiene og meningene er ektefølte, med bakgrunn i sitt eget liv og gir dermed hans kunstnerskap troverdighet. For å leve av kunsten idag, holder det ikke bare å kunne male - du trenger ikke kunne dét engang. Men å kunne lykkes som kunstner er en sammensatt affære og handler vel så mye om markedsføring, profilering, spissing av budskap, nettverksbygging og tilstedeværelse. Mr.Kling har forstått dette og vi spår ham en lysende karriere i kunstverden. Han er målrettet og ambisiøs og sikter mot et snarlig internasjonalt gjennombrudd. Og attpåtil, og for ordens skyld, kunstneren KAN male!

I utstillingen "Passion is always love" reflekterer kunstneren over møtet mellom begjæret etter stadig mer behov for det materialistiske og ønsket om å bli "sett" i sosiale medier.
Men glemmer vi å elske? Er sosial status viktigere?
Alle trenger kjærlighet! Mr. Kling har ikke kjent på kjærlighet på flere år, men har nå funnet både "passion" og "love" i livet sitt. Dette formidler han nå med sterke uttrykk i sine fargerike bilder på store formater.

Werner Kling har alltid vært en kreativ sjel og er mannen bak det nyvinnende sjakkspillet; «Chess Attack» som ble anerkjent av selveste Magnus Carlsen. Det var også Kling som lanserte ideen om 100 meter «sprintski», som ble en suksess på TV2 og svensk TV. I februar i år begynte energiske Mr. Kling også å male «Pop-art»-kunst og har tatt kunstscenen med storm!

Mr. Kling is a name used by Norwegian-born, Oslo-based pop art artist Werner Kling.
Self taught, loves to challenge by making provocative, colorful, funny and political art. Mostly on canvas, but you may also see Mr. Kling´s art on sculptures, mannequins or walls.

Painted as long as he can remember, and picks up inspiration from his numerous travels to London, Barcelona and Paris.
Met several challenges through his life, but is still standing!
A subtile artist with a versatile style!

He likes to combine words and thoughtful sayings with strong colors and entertaining images to create art that for some are just beautiful and for others feels like a slap in their face.

Sometimes he asks himself:
Going somewhere? Our friendship was born thanks to suffering. Desperation. Trust and compassion. It grew larger in chaos and crisis. It matured through curiosity and education. Our life together has been peaceful simplicity. Our life together has been deathifying. I am not sure if friendship is the right word. Or love. But I know I have it in me. Always. All I can think of is that I miss you. Us. But I realize, you don’t need my forgiveness. Ever. Because when it comes to this, you could do no wrong.

 

CV

13. feb - 1. mars 2020: Galleri Nobel (Oslo) - Solo exhibition
Jan - 2020: Galleri Ljan (Oslo)
Jan - 2020: Galleri D40 (Oslo)
Jan - March 2020: Bølgen&Moi (Stavanger)
December 2019: Galleri A (Oslo)
31. August - 31. December: Bølgen&Moi Gimle (Oslo)
14. June - 23. June 2019: Pride Art, Youngstorvet (Oslo)
25. April - 12. May 2019: Oslo - Lambertseter Senter
​12. April 2019: Oslo - Louise: Exhibition at Coachella party