Mr. Kling

Love is also hate (70x70) Klings bilde

Oslo

FØLELSER I FLATEN

Mr. Kling, eller Werner Kling som han heter, er en kunstner av den nye tiden. I en tid da de unge voksne ikke har opplevd å leve uten internett. I en tid, og i et land, der hvor Maslows behovspyramide fortoner seg som en forhistorisk sosial modell og hvor mulighetene er uendelige og nye tindebestigninger handler om å få “likes” i sosiale medier.

Maleriene til Mr. Kling er en moderne form for popart, med klare referanser til både populærkultur og til den moderne kunsthistorien. Mr. Kling har et blikk for komposisjon, en tilbøyelighet til å provosere og en trang til å formidle et budskap. Hans malerier er både overflatiske som et glossy magasin, samtidig som de har en litt subtil dybde og et metaspråk knyttet til seg. Mr.Kling er en merkevare, men historiene og meningene er ektefølte, med bakgrunn i sitt eget liv og gir dermed hans kunstnerskap troverdighet. For å leve av kunsten idag, holder det ikke bare å kunne male – du trenger ikke kunne dét engang. Men å kunne lykkes som kunstner er en sammensatt affære og handler vel så mye om markedsføring, profilering, spissing av budskap, nettverksbygging og tilstedeværelse. Mr.Kling har forstått dette og vi spår ham en lysende karriere i kunstverden. Han er målrettet og ambisiøs og sikter mot et snarlig internasjonalt gjennombrudd. Og attpåtil, og for ordens skyld, kunstneren KAN male!

LIDENSKAP OG KJÆRLIGHET

I utstillingen “Passion is always love” reflekterer kunstneren over møtet mellom begjæret etter stadig mer behov for det materialistiske og ønsket om å bli “sett” i sosiale medier.
Men glemmer vi å elske? Er sosial status viktigere?
Alle trenger kjærlighet! Mr. Kling har ikke kjent på kjærlighet på flere år, men har nå funnet både “passion” og “love” i livet sitt. Dette formidler han nå med sterke uttrykk i sine fargerike bilder på store formater.

Werner Kling har alltid vært en kreativ sjel og er mannen bak det nyvinnende sjakkspillet; «Chess Attack» som ble anerkjent av selveste Magnus Carlsen. Det var også Kling som lanserte ideen om 100 meter «sprintski», som ble en suksess på TV2 og svensk TV. I februar i år begynte energiske Mr. Kling også å male «Pop-art»-kunst og har tatt kunstscenen med storm!

Video