1971, Oslo

Miling har en menneskelig bakgrunn som setter henne i en helt unik situasjon som billedkunstner. Hun har en energi og stayerevne som er dypt imponerende.
Jeg har sjelden møtt et menneske med en en større overlevelsesevne, ekthet og kjærlighet til kunsten. Hennes liv og kunstnerskap er et vitnesbyrd, og et oppløftende og lysende eksempel for andre.

Vebjørn Sand

 

 
Når jeg arbeider går inn inn en egen sone, en blanding av en meditasjon og skarp konsentrasjon for å få frem de formene og uttrykket jeg ønsker å formidle. Jeg vil gjerne gi så mye av meg selv som mulig og etterlate et inntrykk hos de som ser mine malerier. Jeg ser det som en oppgave å jobbe frem en slags ur-kunnskap som sitter dypt i meg. Som ung tenåring oppdaget jeg Rembrandt og hans malerier traff meg dypt. Jeg drar med meg fasinasjonen av Rembrandt og andre barokk mestere som blir liggende å pirre og inspirerer meg enda som kunstner. 
 
Jeg ser det som min oppgave som malerinne å levere et visuelt  arbeid med sjel. Slik at mine malerier får en egen varme og liv ved seg og ikke bare er til dekorasjon når de henger på en vegg i et hjem. Når jeg maler er det som å være i en tilstand av to ytterpunkter mellom en ledig flyt og klart fokus. Og dette spennet mellom to kontraster går som en rød tråd gjennom både hvordan jeg arbeider og stilen og uttrykket mitt. Jeg kan ikke legge fra meg inspirasjonen jeg bærer med meg fra barokkmesterne og det figurative, men jeg beveger fra de strukturerte linjene og blander dette med et spontant, impulsivt abstrakt uttrykk. Når jeg jobber går jeg mellom spontan lekenhet og til rolig og strukturert disiplin. Jeg har forsøkt å male med akryl men det stemmer ikke med hvordan jeg ønsker å være så genuin som mulig i mitt arbeid. Jeg føler jeg får en mye friere og seriøs kommunikasjon med lerretet når jeg maler med olje. Ved siden av å bruke tradisjonelle malerpensler har jeg egentlig ingen grenser for villigheten til å eksperimentere med å variere med arbeidsverktøyet fra palettkniv til svamp og papir o.a, for å få frem det jeg vil.
 
For meg må svaret på hva som er meningen med kunst at vi mennesker opplever følelsen av noe som overgår det praktiske og pragmatiske i hverdagen, dette er noe vi ofte ikke helt kan sette ord på. Følelsen av noe underfundig som lengsler, drømmer og håp. Det som kan være vanskelig å uttrykke med ord. Det er her jeg tror kunstens rolle er å ta over for ordet som uttrykksmiddel, og det vi ikke klarer å si blir til musikk, poesi eller maleri. Derfor er kunst så viktig, når vi blir inspirert av kunst stopper tiden en stund og slipper litt frisk pust inn i en hverdag som fort kan bli repeterende og vi blir med på en reise inn til våre drømmer, lengsler og undring. 
 
Som ung levde jeg et omflakkende liv og jeg tar mye livserfaring med inn i arbeidet mitt. En stund hadd jeg mitt eget atelie og galleri på Vulkan før jeg flyttet til England. Her opplevde jeg at det var en mer uredd og ambisiøs atmosfære i kunstverdenen, litt som meg.  Selv om mine kunstneriske evner utpekte seg tidlig i mitt liv ville jeg rett og slett ikke bli kunstner som ung.  Kunsten måtte hente meg inn som voksen. Engang  hadde en åpen og leken samtale med Vebjørn Sand om dette hvor konklusjonen ble at jeg kan ikke løpe fra hva jeg er ment med hele meg til å gjøre. 
CV

Utdannelse:

Study in oil painting Camden Art Center

Illustrasjon Høyskolen i Christiania

Privatlære hos professor Jan Valentin Sæter

 

Utstillinger:

2020

GROUP EXHIBITION, "DIVERSITY", GALLERY HEART OF THE TRIBE, SOMERSET, UK

2019

GROUP EXHIBITION: "ANONYMOUS ART SHOW", SOMERSET, UK

GROUP EXHIBITION: "EN HYLLEST TIL KVINNENE", GALLERI NOBEL, OSLO

GROUP EXHIBITION: JULEUTSTILLING. GALLERI NOBEL, OSLO

2018

SOLO EXHIBITION: "VISION" GALLERI IMAGINE, VULKAN, OSLO

GROUP EXHIBITION: "HAUGE & WIKSTRØM".  GALLERI IMAGINE, VULKAN, OSLO

2016

POP UP, HEGDEHAUGSVEIEN, OSLO

Galleri

Oljemalerier til salgs av Miling Wikstrøm: