1992, Tønsberg / Oslo

Henriette Moen Larsen maleri i spisestue

Henriette Moen Larsen bodde den første delen av sitt liv i Larvik før hun flyttet inn i et fosterhjem i Tønsberg. Her startet interessen for farge og tegning. I en alder av 8 år ble Larsen medlem av Tønsberg kulturskole. Da valget om videregående skole ble et tema, var Færder VGS valgt. Her gikk studiene videre i visuell kunst, form og farge.
 
I starten av 20 årene, flyttet Larsen til Oslo, for å studere mer kunst. Hovedfokus har alltid vært rettet mot maling på lerret, men andre uttrykksformer har også blitt undersøkt. Hvorfor valget om å flytte inn til Oslo ble tatt, var etter en givende periode som frivillig under Slottsfjellfestivalen i Tønsberg. Der fikk hun i oppdrag om å lage utsmykning til Kastellnatt, som er et diskotek under festivalen.
 
De forskjellige uttrykksformene Larsen utfører, blir ofte tatt utifra barndom, og det å vokse opp. Hun blander ofte rene strøk, med mer robuste teksturer, noe som skaper et eget uttrykk. Ikoner fra barndom og kjente karakterer blir ofte tatt i bruk for å skape motiver. Portrett fra kjente kvinner igjennom tidene blir ofte laget i en stil der abstrakt møter figurativt.

Dette er en ung kunstner som fremdeles er i en utforskende fase, men hennes malerier viser både en leken og seriøs tilærming til maleriet, som det blir spennende å følge videre.

CV

2015/16 Westerdals Oslo Act, Grafisk desing
2014/15 Prosjektskolen kunstskole
2012-14 Strykejernet kunstskole 
2011/12 Seljord folkehøgskole, billedkunst

Utstillinger/prosjekter:
2018- Galleri Nobel
2017 Galleri Påfuglen (Perlen)
2016/17 Galleri Nobel
2015 Galleri Påfuglen
2015 Frie Fotografers Forbund (FFF)
2014 Galleri Brenneriet
2014 Rena, utstmykning av studentkro
2013 Galleri Brenneriet
2011-13 Slottsfjellfestivalen, utsmykning av "Kastellnatt" (nattklubblokale)

Galleri

Kunstverk til salgs av Henriette Moen Larsen: