CRIB

CRIB Enjoy-the-ride-120-x-120-cm

Asker

Big in Germany

Kunstneren CRIB heter egentlig Camilla Ramsrud og har vært med på en rekke utstillinger i Tyskland, og på Loft i Hannover ble de stilt ut sammen med bilder av bl.a Picasso og Andy Warhol.

“Jeg kombinerer street art/ pop art med forskjellige stiler i bildene mine, noe som gjør dem unike da det ikke er mange andre som driver med dette. Bildene mine er ikke politiske men humoristiske da dette ligger mitt hjerte nærmest.
2018 har vært et meget begivenhetsrikt år for meg. Jeg har akkurat vært med på åpningen av min første utstilling i Norge, og Bergen ble byen som fikk æren av dette. Utstillingen ble etterfulgt av ny utstilling i et galleri på Stord. 2019 startet opp der 2018 avsluttet, nemlig med flere utstillinger både innenlands og utenlands; både i Oslo, Tyskland og Bergen. Og i 2020 har Crib vært med på Europas største pop art festival i Tyskland, POPKISS.”

Hun har vært intervjuet av tysk tv, vært offisiell maler for Africola og Taittinger Champagne og det bare fortsetter og fortsetter.
Crib er å regne som en av Europas beste kunstnere i popart sjangeren og det er en stor glede å formidle hennes kunst her i Galleri Nobel!

Camilla Ramsrud om CRIB:

“Jeg har alltid vært opptatt av og elsket å holde på med kunst og design, noe som må være nedarvet etter min far som var kunstner og mor som er teknisk tegner og fotograf. Som barn gikk jeg på Steinerskolen, men etter 3 år på «vanlig videregående» så var det på tide med noe kreativt igjen og da tok jeg Grafisk design og Mac design på Merkantilt institutt i Oslo.
Selv om jeg aldri har jobbet som grafisk designer så har jeg i mange år drevet for meg selv, først i platebutikk, så i catering og restaurantbransjen, og deretter for et arkitektbyrå. For ca. 3 år siden tok jeg opp kunsten igjen, som jeg ikke har prioritert på en del år, så nå satser jeg for fullt. Jeg ble raskt kontaktet av noen gallerier etter å ha lagt ut en del arbeider og delt dem på sosiale medier.
I 2017 dro jeg spent ned til Hamburg, Tyskland med 4 bilder som skulle leveres et galleri som ligger mitt i St.Pauli-distriktet. Bildene gikk raskt unna og jeg ble derfor tilbudt et eget soloshow der i mai 2018.”

Soloutstilingen i Hamburg ble totalt solgt ut.

Utdanning

Graphic design and Mac design at the MI institute in Oslo

Utstilling (utvalg)

2020POPKISS, Europe’s largest pop art festival in Germany.
2019Bergen
2019Germany
2019Oslo
2018Stord
2017Hamburg

Video