1977, Røyken

Bjørge har røtter fra Mo i Rana og Gudbrandsdalen, men har bodd store deler av sitt liv i Akershus. For tiden er han bosatt i Røyken. Han er en figurativ ekspresjonistisk kunstmaler som hovedsakelig jobber med malerier og tegninger, men også skulpturer og installasjoner. Han eier og driver Galleri Rødfjell på Nærsnes der han holder ukentlig malekurs for voksne, Fine Art Ung kurs for barn og unge og viser sine egne arbeider i sitt private kunstgalleri.

Bjørge Rødfjell Reincarnation-of-Basquiat-100-x-120-cm

Bjørge jobber hovedsakelig med oljemaling og tolker det figurative uttrykket med ekspresjonistiske følelser og inntrykk fra fortid, nåtid og fremtid. Maleriene hans domineres ofte av portretter av mennesker med klare budskaper i form av valg av motiv, bakgrunn, ord og farger. Gjennom sin utdanning har han tilegnet seg solid kunnskap om teknikker, materialer og metoder som ble brukt i de gamle klassiske maleriene, og disse benytter han i stor grad i sitt eget arbeid. Disse teknikkene kombinerer han ofte med moderne maleteknikker og elementer fra street art og popart i sine kunstverk.

 

Utstillingen You Can't Please Them All er dessverre utsatt, men du kan se kunsten på nett, reservere verk for privatvisning eller kjøpe trykkene i nettbutikken nå!

 

Bjørge Rødfjell har gleden av å vise sine rykende ferske, rå stilige fargeklatter på veggene til Galleri Nobel i separatutstillingen You Can´t Please Them All. Bjørge er en allsidig kunstmaler med fokus på håndverket som ligger bak portrettmaling. Målet med denne utstillingen var å skape kule og fargerike malerier der Bjørges forkjærlighet for street art kombineres med hans ferdigheter som klassisk figurativ maler. Bjørge har latt seg inspirere av noen av vår tids største ikoner i kulturlivet som har satt tydelige spor etter seg på den internasjonale arena, også etter sin død. Budskapet One Love binder det hele sammen og minner oss på at den universelle kjærligheten som driver oss fremover også er med oss i livet etter døden. Vi kan ikke tilfredsstille alle, men vi kan alle oppnå store ting. Det kan lønne seg å bli stående å beundre maleriene til Bjørge for du oppdager stadig nye overraskelser. 

Hans verk er superpopulære med rekordsalg på sine siste utstillinger på Galleri DC-3 på Fornebu i 2018 og under sommerutstillingen på Galleri POP i Langesund 2019. Bjørge sin kunst er kjøpt inn av Comfort Hotel Porsgrunn og flere private kunstsamlere i innland og utland. Bjørge har gjort en rekke kommisjoner for blant annet Den Indiske Ambassaden i Oslo og Røyken Kommune og har fått mye oppmerksomhet i pressen. Storstilt feståpning med DJ, bobler og fargerik servering loves når utstillingen kan åpnes senere i år.

Et hovedverk i den kommende utstillingen er en hyllest til Ari Behn. Det majestetiske portrettet er malt etter et unikt fotografi som Bjørge har fått æren av å portrettere fra Aris nære og kjære venn Per Heimly. 

CV

UTDANNING
2009-2014: Elev av professor Jan Valentin Sæther
2011-2013: Deltigsstudent ved Asker Kunstfagskole

ARBEIDSERFARING Eier og daglig leder av Galleri Rødfjell siden 2015. Jobber fulltid som kunstmaler og illustratør og er faglig leder av Galleri Rødfjell sin maleskole. Bjørge er en ettertraktet kursholder og holder jevnlig kurs for maleklubber i tillegg til to årlige ukeskurs i Provence.

KURS
2011: Reidar Finsrud, Drøbak.
2009: Christiania FriAkademi, Oslo.
2009: Mard Issa, Asker.

UTSTILLINGER
2019: Galleri Nobel, Oslo.
2019: Galleri Rødfjell, Nærsnes
2019: Galleri DC3, Fornebu
2019: Sekkefabrikken kulturhus, Slemmestad
2019: Galleri POP, Langesund
2019: Galleri Rått, Ørje
2019: Interiør-Galleriet/Rosenthal, Briskeby Oslo
2018: Galleri DC3, Fornebu
2018: Beuteltier ART, Leipzig, Tyskland
2017: Novemberutstillingen, Drammen Museum
2017: Galleri Riisberg, separatutstilling Sætre Gård
2017: Vågå-dågå, Gudbrandsdalen
2017: Galleri Rødfjell, kollektivutstilling med Anita Hegerland og Renate Hegerland
2016: Novemberutstillingen, Drammen Museum
2016: Galleri Rødfjell, kollektivutstilling med Harald Kolderup og Morten Reigstad
2016: Foreningen for Figurativ Samtidskunst
2015: Galleri Rødfjell, separatutstilling
2015: Gallery T
2015: Galleriet, Asker
2014: Galleri Issa, Asker
2013: Asker Kunstfagskole
2012: Bruchion Art Institute
2011: Galleri Havord, Sandefjord
2011: Galleri Issa, Asker

MEDLEMSKAP
Medlem i Foreningen for Figurativ Samtidskunst.

UTSMYKNINGER
Starbucks Oslo Lufthavn Gardermoen, 2016.

Galleri

Malerier til salgs av Bjørge Rødfjell:

KJØP GICLÉETRYKK I NETTBUTIKKEN:

Gratis frakt over hele Norge!