Hamar
Anna Louise Andersen. Bor og arbeider i atelier i Hamar (Disen Kulturveksttun), og arbeider tidvis i atelieret i Sunne, Sverige.
Hun arbeider hovedsaklig innen maleri og tegning (olje/akryl/blyant/kull/pastell), skulptur (leire/gips/betong) og lysinstallasjoner (lamper med collage elementer)
Uttrykket beveger seg i  popart, streetart, ekspressiv, abstrakt og den figurative retning. Gjerne i en kombinasjon.
 
 
En variasjon i uttrykk fra det urbane og popartistiske til det noe ekspressivt figurative og abstraherte, gjerne med innslag av gatekunst, eller i en kombinasjon av disse. Variasjonen kommer av årevis arbeide, nysgjerrighet  og utprøving med materialbruk og struktur, og iboende kjærlighet til håndverket.
Kretser  mye rundt det figurative, i motivene og i tematikken.
Skikkelsene kan se «enkle» ut, men gjerne med et dypere budskap, være seg humor eller alvor, det vakre eller det sære, eller tendenser i samfunnet øvrig.
Resultat av flere års arbeid nedlagt hvor det arbeides på mange lerret samtidig, gjennom forskjellige perioder og utprøving av materialbruk og struktur som gir et variert uttrykk, men med en identitet.
Blyantskisser fra øyeblikk  gjerne flere år tilbake, er ofte et utgangspunkt eller en inspirasjon for et bilde.
Andre ganger oppstår motivet impulsivt underveis, maleriet lever sitt eget liv og vokser frem og endrer seg med tid og strøkene.
Situasjoner, øyeblikk eller stemninger erindres eller kan anes i senere overflater.
Eventuelle feil underveis kan godt få sette sine spor, og beholdes, som dannelse av nye overflater som oppstår lag på lag.
Sammen med bruk av forskjellige medium, og struktur, pussing, skraping, tegning - gir bildene en følelse av dybde. 
Sånn blir prosessene gjennom uker, måneder eller år, stemningene og  øyeblikkene, underveis en del av  den ferdige bildeflaten.
Normalt kjennes "viljen" i bildet i form av en magefølelse,  som sammen med  følelsen av kontrast og harmoni, kaos og orden, det uplanlagte med det planlagte som tilslutt utgjør et ferdig maleri.. Sånn er man heller ikke så avhengig av tilbakemeldingen, da arbeidet gjerne styres av  disse følelsene og avgjør hvor man befinner seg i bildet underveis.
Oftest finnes en ide om noe når jeg starter. Den følger meg en stund, men ettersom jeg jobber meg inn i prosessen, bleknes ideen, det impulsive tar over og man maler "innenfra og ut" og maleriet tar over kontrollen. Herfra aner jeg ikke helt hvor lang tid det tar før jeg er ferdig og heller ikke hvordan bildet blir tilslutt.  Det kan  oppleves veldig frustrerende, til det endelig løser seg og faller på plass i en slags helhet jeg kan leve med.
Og fordi man oftest arbeider alene, og kanskje til og med må arbeide alene, dyrker man gjerne dette frem ved å trå ut av komfortsonen og lete etter veien man vil gå videre. Man befinner seg i en sone, en egen «kreativ boble» som synes påkrevet for å komme videre i det stadiet, og som det føles viktig og ikke bryte eller forstyrre. Slik blir bildene forskjellige  da den indre stemme og drivkraften styrer forløpet, og det skapes en evig dialog i jakten på det udefinerbare.
Inspirasjonen er alltid tilstedeværende og finnes overalt i møte med mennesker, i møte med meg selv, tendenser i samfunnet, tilstedeværelse fysisk og mentalt,  i musikk og stemninger.
Jeg jobber på denne måten som selvsagt kan endre seg, men jeg har ikke spesielt ønske om å binde meg opp til èn uttrykksform, da jeg føler nysgjerrigheten, undersøkende i motiv, form, farge, teknikk og medier og kjærligheten til håndverket, sammen med  den evige jakten gjør at jeg hele tiden ønsker mer og søker videre og lærer nytt. Den lærer meg og gir mitt uttrykk en identitet.
Hvis jeg gjennom det kan fange en interesse, i dialog med betrakter så har jeg oppnådd noe.
Men målet ligger fortsatt der, for jeg kan ikke la være, jeg kan ikke slutte.
Det er læren og livet til min kreativitet.  Ergo sum=derfor er jeg.
 
Anna both lives and works in her studios in Hamar in Norway and Sunne in Sweden. She is trained in figurative drawing and painting. Her work involves many different mediums including acrylics and oils. Anna also creates sculpture using clay, plaster and concrete and light installations such as lamps and large wall pieces. She also uses collage elements in a lot of her lightwork.
“My everlasting love of street art, pop art and modern art took me to a mixed creative style combining many techniques in an urban direction. I am mainly influenced by today’s society (amongst other things). My work displays both serious and humorous undertones. As Andy Warhol said “The world fascinates me!”
Anna has many works in private collections in The UK, Sweden, Denmark, Italy, Spain, USA, Germany, Belgium and Saudi Arabia.
ArtistBio -utklipp fra Reload Gallery Uk
 
Maleri av AnnaLou
CV

Utstillinger:

2019 Galleri Nobel; Separatutstilling

2018 Galleri Bryhni, Separatutstilling
2018 Festspillutstiller i Elverum Kunstforening under Festspillene i Elverum
2018 Kollektivutstilling i Kunstbanken Hedmark Kunstsenter‎ - «Kunstfestivalen – Hamar»
2016 S Artspace Gallery New York, group
2016 Gategalleriet Bergen soloexhibition
2016 Rebel,Rebel Reload Gallery UK Charity Exhibition /David Bowie`s life and charity. Amy Winehouse Found., TheRoyalMarsdenCancerCharity, WarChild
2016 Urban Ibiza
2016 Westbank Gallery, Notting Hill, London, UK
2016 Graffik Gallery, Notting Hill, London, UK
2016 Galleri Nobel, Oslo
2016 Reload Gallery,Warwickshire,UK
2015 Reload Gallery, Warwickshire, UK "Beyond Walls", groupshow/juryert
2015 Galleri A/A minor Oslo A-laget utvalg julen 2015/Xmas selection
2015 Hamar Kunstforening, kollektiv jul
2015 Reload Gallery, Warwickshire UK, kollektiv
2015 Graffik Gallery, Notting Hill,London, kollektiv
2015 Galleri Bryhni, Stange separatutstilling
2014 Hamar Kunstforening, kollektiv
2013  «Art for Art`s Sake» kunstfestival, Hamar.
2012 Artgate/kunstmarked, Jessheim
2012 Artgate/Kunstmarked, Nedre Vollgt., Oslo 
2012 Artgate/Kunstmarked, Sandvika
2012 Hamar Kunstforening, juryert utstilling
2012 Hamar Kunstforening «Home Is Where The Art Is», Kunstnere fra Hedmark.
2011 Hamar Kunstforening, juryert utstilling
2011 Galleri Oro, Elverum, kollektiv
2011 GHKR, Hamar, kollektiv

Medlemskap:
NBK

Galleri

Malerier til salgs av AnnaLou:

Lansering av skulpturer: