AnnaLou (Anna Louise Andersen)

Punk pink 120 x 140 cm

Hamar

Biografi

AnnaLou, eller Anna Louise Andersen, bor og arbeider i Hamar (Disen Kulturveksttun), og arbeider tidvis i atelieret i Sunne, Sverige.
Hun arbeider hovedsaklig innen maleri og tegning (olje/akryl/blyant/kull/pastell), skulptur (leire/gips/betong) og lysinstallasjoner (lamper med collage elementer)
Uttrykket beveger seg i popart, streetart, ekspressiv, abstrakt og den figurative retning. Gjerne i en kombinasjon.

En variasjon i uttrykk fra det urbane og popartistiske til det noe ekspressivt figurative og abstraherte, gjerne med innslag av gatekunst, eller i en kombinasjon av disse. Variasjonen kommer av årevis arbeide, nysgjerrighet og utprøving med materialbruk og struktur, og iboende kjærlighet til håndverket.
Kretser mye rundt det figurative, i motivene og i tematikken.
Skikkelsene kan se «enkle» ut, men gjerne med et dypere budskap, være seg humor eller alvor, det vakre eller det sære, eller tendenser i samfunnet øvrig.
Resultat av flere års arbeid nedlagt hvor det arbeides på mange lerret samtidig, gjennom forskjellige perioder og utprøving av materialbruk og struktur som gir et variert uttrykk, men med en identitet.

Blyantskisser fra øyeblikk gjerne flere år tilbake, er ofte et utgangspunkt eller en inspirasjon for et bilde.
Andre ganger oppstår motivet impulsivt underveis, maleriet lever sitt eget liv og vokser frem og endrer seg med tid og strøkene.
Situasjoner, øyeblikk eller stemninger erindres eller kan anes i senere overflater.
Eventuelle feil underveis kan godt få sette sine spor, og beholdes, som dannelse av nye overflater som oppstår lag på lag.
Sammen med bruk av forskjellige medium, og struktur, pussing, skraping, tegning – gir bildene en følelse av dybde.
Sånn blir prosessene gjennom uker, måneder eller år, stemningene og øyeblikkene, underveis en del av den ferdige bildeflaten.
Normalt kjennes “viljen” i bildet i form av en magefølelse, som sammen med følelsen av kontrast og harmoni, kaos og orden, det uplanlagte med det planlagte som tilslutt utgjør et ferdig maleri.. Sånn er man heller ikke så avhengig av tilbakemeldingen, da arbeidet gjerne styres av disse følelsene og avgjør hvor man befinner seg i bildet underveis.

Oftest finnes en ide om noe når jeg starter. Den følger meg en stund, men ettersom jeg jobber meg inn i prosessen, bleknes ideen, det impulsive tar over og man maler “innenfra og ut” og maleriet tar over kontrollen. Herfra aner jeg ikke helt hvor lang tid det tar før jeg er ferdig og heller ikke hvordan bildet blir tilslutt. Det kan oppleves veldig frustrerende, til det endelig løser seg og faller på plass i en slags helhet jeg kan leve med.
Og fordi man oftest arbeider alene, og kanskje til og med må arbeide alene, dyrker man gjerne dette frem ved å trå ut av komfortsonen og lete etter veien man vil gå videre. Man befinner seg i en sone, en egen «kreativ boble» som synes påkrevet for å komme videre i det stadiet, og som det føles viktig og ikke bryte eller forstyrre. Slik blir bildene forskjellige da den indre stemme og drivkraften styrer forløpet, og det skapes en evig dialog i jakten på det udefinerbare.
Inspirasjonen er alltid tilstedeværende og finnes overalt i møte med mennesker, i møte med meg selv, tendenser i samfunnet, tilstedeværelse fysisk og mentalt, i musikk og stemninger.

Jeg jobber på denne måten som selvsagt kan endre seg, men jeg har ikke spesielt ønske om å binde meg opp til èn uttrykksform, da jeg føler nysgjerrigheten, undersøkende i motiv, form, farge, teknikk og medier og kjærligheten til håndverket, sammen med den evige jakten gjør at jeg hele tiden ønsker mer og søker videre og lærer nytt. Den lærer meg og gir mitt uttrykk en identitet.
Hvis jeg gjennom det kan fange en interesse, i dialog med betrakter så har jeg oppnådd noe.
Men målet ligger fortsatt der, for jeg kan ikke la være, jeg kan ikke slutte.
Det er læren og livet til min kreativitet. Ergo sum=derfor er jeg.

ARTIST STATEMENT

Anna both lives and works in her studios in Hamar in Norway and Sunne in Sweden. She is trained in figurative drawing and painting. Her work involves many different mediums including acrylics and oils. Anna also creates sculpture using clay, plaster and concrete and light installations such as lamps and large wall pieces. She also uses collage elements in a lot of her lightwork.
“My everlasting love of street art, pop art and modern art took me to a mixed creative style combining many techniques in an urban direction. I am mainly influenced by today’s society (amongst other things). My work displays both serious and humorous undertones. As Andy Warhol said “The world fascinates me!”
Anna has many works in private collections in The UK, Sweden, Denmark, Italy, Spain, USA, Germany, Belgium and Saudi Arabia.
ArtistBio -utklipp fra Reload Gallery Uk

Separatutstilling (utvalg)

2019Galleri Nobel; Separatutstilling
2018Galleri Bryhni, Separatutstilling
2018Festspillutstiller i Elverum Kunstforening under Festspillene i Elverum
2016Gategalleriet Bergen soloexhibition
2015Galleri Bryhni, Stange separatutstilling

Gruppeutstilling (utvalg)

2018Kollektivutstilling i Kunstbanken Hedmark Kunstsenter‎ - «Kunstfestivalen – Hamar»
2016S Artspace Gallery New York, group
2016Rebel,Rebel Reload Gallery UK Charity Exhibition /David Bowie`s life and charity. Amy Winehouse Found., TheRoyalMarsdenCancerCharity, WarChild
2016Urban Ibiza
2016Westbank Gallery, Notting Hill, London, UK
2016Graffik Gallery, Notting Hill, London, UK
2016-Galleri Nobel, Oslo
2016Reload Gallery,Warwickshire,UK
2015Reload Gallery, Warwickshire, UK "Beyond Walls", groupshow/juryert
2015Galleri A/A minor Oslo A-laget utvalg julen 2015
2015Hamar Kunstforening, kollektiv jul
2015Reload Gallery, Warwickshire UK, kollektiv
2015Graffik Gallery, Notting Hill, London, kollektiv
2014Hamar Kunstforening, kollektiv
2013«Art for Art`s Sake» kunstfestival, Hamar.
2012Artgate/kunstmarked, Jessheim
2012Artgate/Kunstmarked, Nedre Vollgt., Oslo
2012Artgate/Kunstmarked, Sandvika
2012Hamar Kunstforening, juryert utstilling
2012Hamar Kunstforening «Home Is Where The Art Is», Kunstnere fra Hedmark.
2011Hamar Kunstforening, juryert utstilling
2011Galleri Oro, Elverum, kollektiv
2011GHKR, Hamar, kollektiv

Medlemskap

NBK