Prosjektbeskrivelse

FØRST OG FREMST VIL VI ØNSKE ALLE EN RIKTIG GOD PÅSKE!

Vi har denne uken og gjennom påsken

FOKUS PÅ FOTO

Vi har en rekke kunstnere som arbeider med foto, enten som rent fotografi eller sammen med andre teknikker, og her er de presentert i en egen liten utstilling.

 

Et stort utvalg av fotokunst til salgs rett fra vegg.

Alberto Sanchez ALBERTO SANCHEZ reiser rundt i verden og fotograferer, etter fremkalling benytter han seg av mixed media (maling, spray etc) og håndkolorerer fotoene med friske farger i abstrakte lag, han blander sammen det dokumentariske og et ekspressjonistisk uttrykk for å skape en stemning eller følelsesmessig opplevelse av motivene.

 

 

Klikk på fotoene av verkene for å reservere eller lese mer om kunstneren eller se flere tilgjengelige kunstverk:

«Babelia», 180 x 90 cm, Kr 38.000,- 

Archival pigment print on 300g Hahnemuhle paper, hand-coloured with mixed media, mounted on diabond, resin coated.

 

 

Federico GrandicelliFEDERICO GRANDICELLI har en konseptuell tilnærming til fotografiet. Med fysikerbakgrunn og erfaring som assistent for ledende kunstfotografer i New York, utforsker og eksperimenterer han mye med materialene, og da særlig fremkallingskjemien, han benytter fotokjemien som en måte å «male» på, en spennende teknikk som skaper et veldig lekkert uttrykk.

 

 

«The Universe» 122 x 154 cm, foto på aluminium, kr 25.000,-

 

Henning JohannessenHENNING JOHANNESSEN har laget en serie med røntgenfotografier og har tatt utgangspunkt i hva vi kan ha med oss i håndvesken, er det noe avslørende, noe frekt, noe du vil skjule, noe du trenger, eller noe noen andre har lagt der. En røntgenmaskin gjengir de ulike materialenes tetthet med forskjellige farger, og dette spillet mellom den myke veskens lyseoransje toner som møter den blå gjengivelsen av noe hardt metall, kan skape noen flotte visuelle tegninger, som en lekker gåte – gjett innholdet.

Henning Johannessen

«Scan-serien», Røntgenfotografier, 60 x 60 cm, á kr 3.500,-

 

Betty Fog

Betty FogBETTY FOG skaper sine gjennomarbeidede fotocollager med en streng men leken visuell profil. Hun reiser verden rundt med sin mann Kjeld Ulrich, som også stiller ut malerier her i galleriet. Mens han tegner fotograferer Betty. Fotoene lastes deretter inn digitalt og hun setter sammen bildene sine ved å legge lag på lag, legge til og trekke fra. Man oppdager stadig nye elementer i de sammensatte arbeidene hennes.

«Light in Vegas» 180 x 90 cm, Fotocollage på lerret, Kr 25.000,-

 

Catherine Cameron

 

Catherine CameronCATHERINE CAMERON er en norsk-skotsk fotograf som har et sterkt forhold til atelieret. Hun jobber med en ny form for stilleben der hun arrangerer objekter eller kleder i studio som hun fotograferer og fremkaller analogt på store tykke baryttpapir. Resultetet har en kraftig dybdeskarphet og kunstverkene hennes presenterws nærmest som skulpturer der papiret strekker seg ut i rommet, som et stille skrik slår de mot oss.

 

«Chinese whispers», analogt foto på baryttpapir, 120 x 140 cm, Kr 25.000,-

 

Fabio Barile

FABIO BARILE er italienske og henter mange av sine motiv fra det italienske landskapet. Han har spesialisert seg i foto basert på geologiske undersøkelser, og hans motiver er fengslende både i sin enkelhet, men også hvordan han omdanner steinformasjonene til noe nærmest poetisk gjennom linsen, hvor myke og levende de ulike bergartene fremtrer. Barile er allerede bemerket internasjonalt og er spådd en meget lys fremtid i fotokunstverden.

 

«Su carongiu de fanari», archival print på hahnemule/alu 150 x 120 cm, kr 42.000,-

«Laga National Park Abruzzo Italy», archival print på hahnemule/alu 150 x 120 cm, kr 42.000,-