1985, Russland

Dima Gorbunov er en russisk kunstner, født i 1985 i Toliati. Han begynte sin kreative utvikling i St Petersburg, og er uteksaminert i Skulptur fra Rerih Arts College og fortsatte deretter sin utdannelse ved The Russian Academy of Arts. Under sine studier, deltok Dima i flere utstillinger i regi av Russian Artist Union. I 2011 gjør Dima en beslutning om å forlate akademiet og fortsette på sin kunstneriske reise alene. Han holdt sin første separatutstilling i et privat galleri i Cap Ferrat (Cote d'Azur), Sør-Frankrike. Utstillingen var vellykket, og arbeidene av den unge kunstneren fattet straks interesse hos kunstsamlere, og originalverkene selges til samlere over hele Europa.

"GROUNDHOG NIGHT"

Nøkkeltemaet som forener Dima Gorbunovs nyeste verker i " Groundhog Night"-serien er en kult av utesteder hvor "nattens helter" forlater sin åndelige eksistens, og som primitive insekter flyr mot de skarpe neonlysene om natten; Fanget i denne verden av evig illusjon. De glir inn i nattens bevegelser og etterstreber sine fantasier og begjær, og faller dermed inn i en syklisk segment av tiden hvor de gjentatte ganger rykker tilbake til starten av reisen og gjenopplever det hele på nytt.

I sine arbeider, unngår Dima Gorbunov detaljert psykologiske og individuelle kjennetegn, for å avvike fra moralsk fordømming, men til å lage en nøyaktig portrett av 'konsumsamfunnet' uttrykt gjennom illustrasjonen av sine "helter".

Fokuset Dima Gorbunov retter mot dette temaet gjenspeiler en aktuell problemstilling knyttet til forfall og defragmentering som også er illustrert i romaner som FS Fitzgerald "The Great Gatsby" og JG Ballards "Cocaine Nights". Akkurat som i romanene, inneholder Dima Gorbunovs arbeider ideen om et dystopisk samfunn, som opprettholder sin tilsynelatende perfekte balanse takket være et stort antall mørke hemmeligheter og intriger.

Maleren er inspirert av, og viderefører tradisjonene fra, de klassiske mestere som Piero della Francesca , Paolo Uccello , Michelangelo Merisi da Caravaggio. Ved å utnytte deres kompositoriske løsninger, samtidig som han unngår overdreven bruk av detaljer. Dette avlaster oss fra en "naturlige medfølelse" overfor karakterene og deres overbevisning. I sine arbeider viser Dima klare positurer og holdninger satt opp mot en moderne bakgrunn, en kombinasjon som gjør at betrakteren fjernt kan observere og tolke de presenterte scenariene som "mønstre av natten". Disse særtrekkene er det som gjør Dima Gorbunov sine verker så tilgjengelige og kan dermed tolkes som kunstnerens signaturstil.

"MANIAC ART "

Samtidskunst for Dima Gorbunov består av komplekser, frykt og hemmelige lyster hos den moderne kunstner. Samtidskunstneren er et selvsentrert barn, fortapt i ønsket om å uttrykke seg selv og frykten for å bli misforstått. Den kreative inspireres av seg selv. Han er ikke i stand til å se bredt på virkeligheten, og distansere seg fra sitt "indre jeg". Han søker å forstå noen aspekter av "Jeg'et", som for han selv virker mer tydelig, eksplisitt og forståelig enn for andre mennesker. Hans rop om "Jeg'et", om seg selv, har en tendens til å tiltrekke seg oppmerksomhet. Her er ønsket om provokasjon og ønske om å bli sett for enhver pris. Det er her en medisinsk diagnose kommer, det er hva noen forskere kaller "geniets følgesvenn" ("companion of genius") - det er en manisk-depressiv psykose. Det har ingenting til felles med sinnstilstanden til de faktisk store geniene, som Newton og Galileo, Michelangelo og Goethe, Leonardo da Vinci og Dürer.

Dima Gorbunov utforsker alt dette i sitt arbeid som kunstner. Hans arbeid er et forsøk på å bringe situasjonen til det punktet av absurditet som viser baksiden av den kreative prosessen. Dima skaper en fiktiv karakter av en seriemorder og setter den på den andre siden av hans malerier. Denne galningen dreper sine ofre på samme måte, på samme sted. Han har den verste og mest skitne innsiden, og viser hva som skjer i sinnet til en samtidskunstner. Han er både smerten og selv problemet, slik alle som er skapere er, men som ikke alle er klar til å innrømme.

Et øyeblikk av erkjennelse og omvendelse er et mirakel. Hans arbeider omhandler egentlig hat, frekk sarkasme, mørke og alt hva som skjer i den menneskelige sjel. Men for oss har de et svært forsiktig utseende. Et tilnærmet impressionistisk øyeblikk av rislende vann, som om du overværer en endeløs transformasjon av bildet. Her finnes både intelligens og sensualitet som gode naboer, begjær og ydmykhet deler plass på samme billedflate. Kunst kan tilgi nesten alt, men det er en synd som kunsten ikke kan tilgi. Navnet på denne synden - hykleri. I denne forstand er Dima Gorbunov virkelig rettferdig.

CV

Utdannelse:
The Russian Academy of Arts
Rerih Arts College

Separatutstillinger:
2014: Galleri Nobel, Oslo, Norway
2014: "Chemistry of the night", Konst Gallery & Salon, Helsinki, Finland
2014: Monoshow "A portrait of a man in the mediaeval style", Monogalerii, Tallinn, Estland
2013: Limited Edition Art Prints, SHOP Gallery&Bar, London, UK
2013: "GROUNDHOG NIGHT", C99 Art Project Gallery, London, UK

Utvalgte gruppeutstillinger:
2014: "A place in between", Espacio Gallery, London, UK
2014: "MEMORIES", FELLINI Gallery, Berlin, Tyskland
2013: "Spring Salon", Saint-Petersburg Artist Union, Russland
2011: "Autumn Salon", Saint-Petersburg Artist Union, Russland
2011: Retrospektiv utstilling i Private Gallery in Cap Ferrat, Cote d'Azur, Frankrike
2008-2011: Deltager i en rekke mindre gruppeutstillinger gjennom Russian Artist Union og kunstkonkurranser i Saint-Petersburg, Russland

Galleri